Video Aspect Ratio: 4:1

Over de Nederlandse site over (on)vruchtbaarheid

Beheers je eigen vruchtbaarheid!

Missie

Ik ben ervan overtuigd dat alle vrouwen er veel baat bij zouden hebben om zich te bekwamen in de traditionele (handmatige) vaardigheden voor het in kaart brengen van de vruchtbaarheid; het leren interpreteren van je waarnemingen zal je een gevoel van onafhankelijkheid en empowerment geven terwijl je de leiding neemt over je eigen vruchtbaarheid.

Hoewel de bijwerkingen van de pil inmiddels algemeen bekend zijn, is het nog steeds moeilijk om risicovrije en effectieve alternatieven te vinden. Deze site gaat over een methode die het mogelijk maakt om de vruchtbare en onvruchtbare fasen van de vrouwelijke cyclus nauwkeurig te identificeren: de Sympto-Thermale Methode:
over jouw beheersing over jouw vruchtbaarheid.

Geschiedenis

In 1996 ben ik, Paula, begonnen met deze website, omdat ik destijds graag kinderen wilde en het mij ontbrak aan kennis over mijn eigen menstruatiecyclus. Ik slikte de pil en er werd gesteld dat als je deze een keer vergat je zó zwanger kon raken. Toen ik stopte met de pil raakte ik niet in 1 keer zwanger! Hoe kan dat? Mijn zoektocht hoe dat zat, was begonnen. Op het internet kon ik dat niet vinden en daarom heb ik boeken gekocht en de informatie die ik daarop vond op mijn eigen site gezet: de Nederlandse site over (on)vruchtbaarheid was "geboren". 

Uitbreiding

De site werd snel uitgebreid met een forum waarbij vrouwen elkaar konden helpen met het interpreteren van elkaars temperatuurkaarten en menstruatiecyclus. Zodra een bezoeker ook zwanger raakte, deelde zij haar ervaringen op het forum. In 1996 raakte ik ook zwanger en het idee ontstond dat ik over zwangerschappen de website kon uitbreiden.
Het forum raakte uiteindelijk overbelast en 1 van de deelnemers heeft een besloten Facebook groep op gezet. Veel dames die er toen opzaten zitten in deze "reünie"-groep. Deze groep kent elkaar redelijk goed en toen er "allemaal" babies waren, zijn er ook forum-ontmoetingen geweest in diverse "ballenbakken" in Nederland. Het oudste forum-kind wordt inmiddels 25 jaar (2022) (zie foto hierna), en heeft inmiddels een zoon gekregen (nov 2022!

Paula en Mabel in 2019


Update

Rond 2000 kreeg de website een eigen domein naam: www.vruchtbaarheid.org! Door de jaren heen is de website een aantal keren van uiterlijk gewisseld, zodat die ook de tand destijds kon doorstaan. Op 2020 is de site weer vernieuwd en op een ander platform gezet. 


Het "oude" forum is nu vervangen door een besloten Facebook-groep. Ik hoop dat hier weer aanmeldingen komen, zodat we elkaar weer kunnen helpen met het duiden van de temperaturen, de vruchtbaarheid en menstruatiecyclus.


Veel plezier op deze site en natuurlijk met de cycluskaart en het e-book Sympto-Thermale methode. Als je hulp nodig hebt, dan kun je via contact vragen stellen aan mij. 
Groetjes,


null