Video Aspect Ratio: 4:1

Temperatuurmethode, cervixslijmwaarnemingen en
baarmoederhalsonderzoek

alles wat je nodig hebt om zwanger te worden!

Zodra je je cyclus goed kent, ben je in staat om na te gaan wanneer je vruchtbaar bent of niet. Je kunt de Temperatuurmethode, Cervixslijm waarneming en onderzoek van je Baarmoederhals gebruiken als je zwanger wil worden, of een zwangerschap wil vermijden. Deze combinatie heet de Sympto-Thermale Methode. 

€ 0,-

Voorkom dat je ...

naar huis wordt gestuurd bij de huisarts als je daar met vragen komt waarom het zwanger worden niet lukt. Je kunt de kans op een zwangerschap al vergroten door je cyclus goed en duidelijk bij te houden op deze handige cycluskaart! Je kunt je temperatuur noteren, je cervixslijm bijhouden en ook de hoogte van je baarmoederhals vastleggen per dag. Mocht zwangerschap niet zo snel lukken en ga je naar de huisarts, dan hoeft hij/zij je niet naar huis te sturen met "houdt het nog 3 maand bij en kom dan terug", jij bent al voorbereid, want jij hebt al deze cycluskaart!

Vruchtbaarheid

Om je maandelijkse cyclus en dus je vruchtbaarheid, goed te leren (her)kennen komt er iets meer bij kijken dan alleen ca. 28 dagen vooruit kijken. Je merkt niet alleen aan de menstruatie dat je een maandelijkse cyclus hebt.
Er is zo veel meer te ontdekken!

 • Wanneer is mijn eisprong of ovulatie en hoe herken ik dat?
 • Wat is ovulatiepijn?
 • Hoe meet ik de temperatuur op de juiste manier?
 • Wanneer moet ik de temperatuur meten?
 • Welke thermometer is geschikt?
 • Wat is de basale temperatuur?
 • Waarom is het zo belangrijk te weten of je baarmoederhals hard of zacht is? 
 • Hoe onderzoek ik mijn baarmoederhals?

 • Wat is rekbaar en doorzichtig cervixslijm, hoe herken ik dat?
 • Hoe onderzoek ik afscheiding?
 • Wat is een cycluskaart of temperatuurkaart en waar vind ik die?
 • Hoe noteer ik al mijn bevindingen?
 • Hoe duid ik mijn temperatuurkaart?
 • Welke factoren hebben ook invloed op mijn vruchtbaarheid?
 • Wanneer kan ik het beste vrijen?

Over ons

Ik ben ervan overtuigd dat alle vrouwen er veel baat bij zouden hebben om zich te bekwamen in de traditionele (handmatige) vaardigheden voor het in kaart brengen van de vruchtbaarheid; het leren interpreteren van je waarnemingen zal je een gevoel van onafhankelijkheid en empowerment geven terwijl je de leiding neemt over je eigen vruchtbaarheid.

€ 37,​​​​00-
€ 17,-

E-Boek Sympto-Thermale Methode

 • Jarenlange ervaring met deze methode (vanaf 1996)
 • De Temperatuurmethode, Cervixslijmwaarnmening en
  Baarmoederhalsonderzoek uitgelegd in 1 e-boek
 • Duidelijke uitleg met plaatjes
 • Voorbeelden
 • Inclusief Cycluskaart
 • Informatie offline bij de hand
 • Overzichtelijk en prettig te lezen boek

Wat zeggen anderen?

Veel geleerd!
Het was wel wennen om dit elke ochtend te doen, maar ik merkte dat ik het echt leuk begon te vinden: ik zag hoe mijn lichaam veranderde gedurende de cyclus. Het werd zo wel erg inzichtelijk. Ik heb dit 6 maanden gedaan en toen … ZWANGER!
Ilona, 27 jaar
Duidelijke uitleg.
Mijn temperatuur ging eerst alle kanten op, tot dat ik er regelmatiger en op het zelfde moment ging meten. Niet eerst naar de wc. Nu weet ik dat bij mij een half uur later meten niet uit maakt. De combinatie met de afscheiding vindt ik wel verschil uitmaken. Ik heb echt wat aan dit boek gehad. Duidelijke uitleg, plaatjes van slijm. Slijm onderzoeken vond ik eerst wel vies, maar later niet meer, het is toch mijn lichaam en het verteld heel veel. Bedankt Paula!
Melissa, 32 jaar
Mijn man vindt het ook normaal
Mijn man zag op de website over dit boek. We doen het echt samen. Hij herinnert mij er aan dat ik even moet meten. Ik vind het totaal niet belastend om dit elke ochtend te doen. Ik voel me doordat ik weet nu hoe mijn cyclus elke keer is meer vrouw. Het hoort er ook geweoon bij. Inmiddels is Julian 1 jaar oud en we gaan nu voor de 2e!
Astrid, 28 jaar

Wat is de Sympto-Thermale methode?


De combinatie van de temperatuurmethode, cervixslijmwaarnemingen en baarmoederhals onderzoek is de
Sympto-Thermale methode.

“Sympto-Thermaal” verwijst naar het symptoom van het cervixslijm (“sympto”), dat is de activiteit van de eierstokken en wordt altijd geïnterpreteerd in samenhang met de temperatuursverschuiving (“thermaal”), wat duidt op een ovulatie.

Een derde, optionele waarneming: de controle van de baarmoederhals (cervix), is zeer nuttig in onduidelijke situaties, bijvoorbeeld wanneer de afscheiding (cervixslijm) niet kan worden waargenomen bij de vulva.
Ook andere waarnemingen zoals tederheid van de borst, inter-menstruatiepijn en premenstrueel syndroom kunnen helpen bij de analyse.

Bij deze methode maak je dus van alledrie de manieren gebruik om je vruchtbare fase te herkennen. De Nederlandse site over (on)vruchtbaarheid heeft hiervan een e-boek gemaakt met duidelijke uitleg, heldere plaatjes en een cycluskaart waar je dit alles bij kunt houden.

Ik kan niet langer wachten


Uiteraard kun je ook alleen je temperatuur bijhouden, of alleen je afscheiding bekijken of alleen de baarmoederhals onderzoeken. Maar samen heb je echt meer inzichten wanneer en of je een eisprong (ovulatie) hebt en wanneer je het beste kunt vrijen om zwanger te worden!


Voordelen van deze methode


 • De methode is gratis.

 • Je hoeft niet naar de huisarts.

 • De Temperatuurmethode in combinatie met Cervixmethode  en Baarmoederhalsonderzoek verhoogt de betrouwbaarheid van deze methode.

 • Je gaat je lichaam beter kennen.

 • Je kunt nagaan dat je een eisprong hebt gehad.

 • Je hormonen worden niet beïnvloed.
€ 37,​​​​00-
€ 17,-

E-Boek Sympto-Thermale Methode

"Ontdek de geheimen van je menstruatiecyclus met het meeslepende en informatieve e-boek 'De Sympto-Thermale Methode: Volledige Kennis over Je Hele Cyclus'. Dit boek is jouw ultieme gids naar het begrijpen van je vruchtbare periode en het vergroten van je kansen op een zwangerschap.


Door de combinatie van de temperatuurmethode, cervixslijmwaarnemingen en baarmoederhalsonderzoek, biedt deze methode een nauwkeurige en betrouwbare manier om je lichaam en cyclus te leren kennen. Met praktische uitleg, handige tips en een bijgevoegde cycluskaart, kun je direct aan de slag en jezelf empoweren met essentiële kennis.


Of je nu al langere tijd probeert zwanger te worden of gewoonweg meer wilt weten over je eigen lichaam, dit boek biedt de volledige informatie die je nodig hebt. Leer alles over het meten en interpreteren van je basale lichaamstemperatuur, het observeren van cervixslijm en het gebruik van baarmoederhalsonderzoek als extra tool.


Bovendien behandelt het boek belangrijke factoren die het zwanger worden kunnen beïnvloeden, zoals leeftijd, onregelmatige menstruatiecyclus, gewicht, stress en medicijngebruik. Met deze waardevolle inzichten kun je bewust keuzes maken en je vruchtbaarheid optimaliseren.


Laat de frustratie van het niet begrijpen van je eigen cyclus achter je en omarm de kennis en controle over je vruchtbare periode. Bestel nu 'De Sympto-Thermale Methode: Volledige Kennis over Je Hele Cyclus' en zet de eerste stap naar het bereiken van jouw zwangerschapsdoelen. Je verdient het om volledig geïnformeerd te zijn en je vruchtbaarheid in eigen handen te nemen!"